Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

У ніч з 6 на 7 липня відзначають свято Івана Купала

У ніч з 6 на 7 липня українці відзначають свято Івана Купала. З ним пов’язані безліч звичаїв, традицій і вірувань Івана Купала — традиційне східнослов'янське свято, яке присвячене літньому сонцестоянню і відзначають 7 липня.

Хоч Івана Купала має язичницьке коріння, воно збігається з християнським святом Різдва Івана Предтечі і його сучасна назва походить від церковного імені Івана Хрестителя. 

В цей теплий літній день існують чудові традиції. Дивитися на тінь вінка, який пливе за течією річки, радіти приходу літа і тріску багаття - це незвичайне свято, і є в ньому щось таємниче, якийсь зв'язок з природою. 

Одним з найбільш пам'ятних обрядів свята Івана Купала був пошук квітучої папороті. За повір'ями, папороть цвіте лише одну мить, в ніч напередодні Івана Купала. Вважалося, що тільки сміливі, чисті серцем і добрі люди можуть відшукати квітку папороті.

Згідно з народним повір'ям, якщо перестрибне через вогнище закохана пара, що тримається за руки, - вони будуть разом до кінця життя. Якщо стрибне дівчина, то вона збереже молодість і красу.

Купальська ніч завжди зачаровує всіх учасників дійства, тож обов’язково спробуйте зануритись у цю магію! Зі святом Івана Купала!
 



« повернутися до списку новин