Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Протокол №25 засідання Хмельницької регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 26 червня 2020 року

УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
КОМІСІЯ 
з питань техногенно-екол огічної безпеки і надзвичайних ситуацій

29000 м. Хмельницький, Майдан Незалежності, Будинок рад. Тел: (0382) 70-28-77 Факс: 76-51-19. hmns@ic.km.ua

ПРОТОКОЛ № 25 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від «26» червня 2020 року м. Хмельницький

Головував - Дмитро ГАБІНЕТ.
Присутні - члени комісії 22 особи (за окремим списком) та запрошені.

І. Про заходи з запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. В зв’язку зі зміною епідемічної ситуації в окремих містах та районах області вважати таким, що втратили чинність пункти 2-9 протокольного рішення обласної комісії ТЕБ і НС від 19.06.2020 року № 23.

2. Головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року №392 (зі змінами) на період карантину заборонити:
2.1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
2.2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.
2.3. Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.
2.4. Відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК”.
2.5. Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.
2.6. Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
2.7. Відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).
2.8. Планову госпіталізацію до КП "Хмельницька інфекційна лікарня" Хмельницької міської ради та інфекційного відділення КНП «Славутська центральна районна лікарня».
2.9. Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському сполученні у містах Дунаївці та Старокостянтинів.
2.10. При здійсненні регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському сполученні, маршрути яких пролягають через міста Нетішин, Дунаївці, Красилів, Старокостянтинів та смт. Білогір’я, посадку та висадку пасажирів за межами автостанцій.
2.11. При здійсненні регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міжміському внутрішньообласному сполученні:
- маршрути пасажирських перевезень яких пролягають через міста Нетішин, Красилів та смт. Білогір’я здійснювати посадку та висадку пасажирів за межами автостанцій.
- маршрути пасажирських перевезень яких пролягають через міста Дунаївці та Старокостянтинів, заїзд на автостанції зазначених міст.
2.12. При здійсненні міжобласних та міжнародних пасажирських перевезень автомобільним транспортом:
- маршрути пасажирських перевезень яких пролягають через міста Нетішин та Красилів, здійснювати посадку та висадку пасажирів за межами автостанцій.
- маршрути пасажирських перевезень яких пролягають через міста Дунаївці та Старокостянтинів, заїзд на автостанції зазначених міст.

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування на період карантину:
3.1. Обмежити час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22:00 години.
3.2. Забезпечення виділення додаткових одиниць транспорту для зменшення навантаження на маршрутний транспорт у часи пікового навантаження.

4. В зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на території Білогірського, Дунаєвецького, Красилівського районів та міста Старокостянтинів головам Дунаєвенької, Красшіівеької районних державних адміністрацій та міському голові міста Старокостянтинів на підставі п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року №392 га за поданням головного державного санітарного лікаря в області заборонити з 26.06.2020 року:
4.1. Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших)заходів.
4.2. Діяльність закладів що надають послуги з розміщення, а саме хостелів.
4.3. Відвідування закладів дошкільної освіти.
4.4. Роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури.
4.5. Діяльність закладів харчування, крім діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах, за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльності з надання послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

5. Головному державному санітарному лікарю в області (Балашов О.В.):
5.1. З урахуванням ускладнення епідемічної обстановки на КНП «Старокостянтинівська ЦРЛ», Кривчицького психоневрологічного інтернату та ТОВ «Старокостянтинівський молокозавод» надати рекомендації керівникам робіт з ліквідації Дунаєвецького та Старокостянтинівського районів, керівникам вище зазначених підприємств та закладів щодо вжиття необхідних заходів направлених на стабілізацію епідемічної обстановки. Термін: 27.06.2020 року.
5.2. З урахуванням оцінки епідемічної ситуації та необхідності посилення протиепідемічних заходів на окремих адміністративно-територіальних одиницях області, невідкладно надавати, через секретаріат регіональної комісії ТЕБ і НС, відповідне подання. Термін: на період карантину.
II. Про хід виконання Протокольного рішення спільного засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21 червня 2018 року № 8/7 та протоколу № 1 засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 27 березня 2019 року.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:
1. Затвердити зміни до плану - графіку виконання робіт по технічному переоснащенню вузла біологічної очистки очисних споруд ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика - Україна».

2. Головам Полонської (Мороз А.В.), Ізяславської (Федорчук І.Б.) та Шепетівської (Басюк Ю.М.) райдержадміністрацій спільно із спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області провести обстеження річки Хомора від витоку до межі із Житомирською областю щодо виявлення та ліквідації можливих скидів забруднюючих речовин. Термін: до ЗО вересня 2020 року.

3. Державній екологічній інспекції у Хмельницькій област (Мартинов А.Ю.):
3.1. Продовжити проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони водних ресурсів ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна» та КП «Полоннетепловодопостачання» та забезпечити постійний моніторинг за якістю води в річках Хомора та Случ. Термін: постійно.
3.2. Забезпечити вжиття вичерпних заходів реагування щодо посилення відповідальності посадових осіб з метою покращення екологічного стану річок в разі виявлення скидів забруднюючих речовин в поверхневі водойми. Термін: постійно.

4. Генеральному директору ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика - Україна» (Сава Р.А.):
4.1. Забезпечити експлуатацію очисних споруд з дотриманням Технологічного регламенту очистки зворотних вод. Термін: постійно.
4.2. Забезпечити проведення робіт по технічному переоснащенню вузла біологічної очистки очисних споруд підприємства. Термін: у відповідності до затвердженого графіку.

5. Голові Полонської міської об’єднаної територіальної громади (Скримський Ф.Ф.):
5.1. Забезпечити виконання правил експлуатації очисних споруд та не допускати скидів недостатньо очищених зворотних вод у річку Хомора КП «Полоннетепловодопостачання». Термін: постійно.
5.2. Розробити заходи щодо проведення робіт по ремонту (заміні) каналізаційних мереж у місті Полонному. Термін: до 01 серпня 2020 року.

6. Регіональному офісу водних ресурсів у Хмельницькій області (Димінський Ю.М.) продовжити роботи по здійсненню державного моніторингу якості вод річки Хомора в районі поверхневого водозабору для господарсько-питного водопостачання населення міста Полонне, підтримання екологічних витрат (санітарного мінімуму) в річці та розрахунку водогосподарського балансу річки Хомора. Термін: постійно.

7. ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (Балашов О.В.) здійснювати постійні лабораторно-моніторингові дослідження питної води із джерел водопостачання та водопровідних мереж, а також в рекреаційних зонах на відповідність вимогам санітарно-епдеміологічного законодавства. Термін: постійно.

8. Понінківській селищній раді об’єднаної територіальної громади (Гончаренко Г.В.) організувати роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації на очищення річки Хомора. Термін: до 28 серпня 2020 року.

9. Контроль за виконанням природних ресурсів та екології обдце    шення покласти на Департамент шсжМіністрації (Дзюблюк Т.В.).

Голова комісії Дмитро ГАБІНЕТ
Секретар комісії Микола ПЛАЩОВИЙ



« повернутися до списку новин