Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Привітання сільського голови Віталія Осядлого з Днем Конституції України

Шановні жителі громади!

28 червня ми відзначаємо велике державне свято – День Конституції України. Це – перша Конституція незалежної України, котра стала основою розбудови нашої держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Прийнята за драматичних обставин у, Конституція увійшла в наше життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Депутати Верховної Ради працювали над її проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня 1996 року. В результаті було ухвалено консолідоване історичне рішення щодо найголовніших державних символів – синьо-жовтого прапора, герба та гімну, єдиної державної української мови.

Народження Основного закону країни закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав і свобод людини. 

Не слід забувати, що конституційні норми, якими б передовими і демократичними вони не були, самі по собі не змінять життя на краще. Тому усім нам потрібно відчувати особисту відповідальність за все, що робиться у державі, самовіддано працювати заради розвитку та зміцнення України, яка є нашою спільною домівкою.

Насамперед хотів би звернутися саме до жителів Олешинської сільської ради. Шануйте ті демократичні завоювання, котрі ми здобули в роки незалежності! Будьте відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за свою державу!

З поваго сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий.



« повернутися до списку новин