Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Увага! Спалювання сміття та рослинності на території Олешинської сільської ради категорично забороняється!

Шановні жителі села!

Олешинська сільська рада нагадує та суворо попереджає, що Спалювання сміття та рослинності на території села категорично забороняється.

Шкідливі речовини, які виділяються при спалюванні, небезпечні для здоров’я людей та навколишнього природного середовища. При згорянні рослинних залишків у повітря вивільнюється мікрочастинки диму, до складу яких входять окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук, що здатні викликати у людини ракові захворювання. Пестициди, якими окроплюють рослини, також вивільняються у повітря при згорянні залишків рослинності, а при спалюванні сміття, наприклад, поліетиленового пакету, в повітря вивільняється до 70 різноманітних хімічних сполук, більшість із яких отруйні для людини.

Порушення вимог щодо поводження з відходами відповідно до ст. 77, КУАП та ст. 16 ЗУ «Про охорону атмосферного повітря» тягнуть за собою накладення штрафів на громадян від 340 грн. до 1360 грн. та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

Якщо вам не байдуже здоров‘я ваше та ваших дітей, повітря, яким ви дихаєте, закликаємо вас не спалювати опале листя та залишки рослинності, а складувати у компости і отримувати чудове добриво!

Виконавчий комітет Олешинської сільської ради



« повернутися до списку новин