Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Для працівників сільських бібліотек запрацювала школа професійного розвитку

23 липня 2019 року у Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Шевченка гостинно відчинила двері школа професійного розвитку «Ідеї. Практика. Досвід» для працівників сільських бібліотек, що обслуговують дітей в об’єднаних територіальних громадах.

В заході прийняли активну участь представники Олешинської сільської ради. Учасники навчань обговорили актуальні та важливі питання діяльності закладів в умовах децентралізації, шукали нові підходи і окреслили перспективи, щодо якісного обслуговування читачів та трансформації бібліотек відповідно до вимог сьогодення.

Працівники обласної бібліотеки презентували колегам напрацьований досвід, поділилися порадами, як спонукати до читання «комп’ютерних» дітей, формувати їхню інформаційну грамотність, використовуючи для цього нові інтерактивні форми роботи. Також бібліотекарі отримали відповіді на складні питання збереження фонду та впровадження УДК. Практичні заняття у креатив-майстерні та участь у читацькому батлі спонукали учасників школи подумки помінятися місцями з користувачами бібліотек та саме з цієї проекції шукати нові ідеї у підготовці цікавих заходів.

Завершилося навчання мотиваційним колом, у якому бібліотекарі ділися історіями успіху своєї діяльності на користь громади, розповідали про особливості співпраці. Особливо запам’ятався позитивний досвід, представлений Віталіною Захарчук (Судилківська ОТГ), Мариною Сандер (Баламутівська ОТГ), Нелею Гужальською (Гуменецька ОТГ) та ін.

За інформацією Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Шевченка
 



« повернутися до списку новин