Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Фахівець з рекрутингу – допомога роботодавцям у пошуку працівників

Восени 2018 року у державній службі зайнятості запрацювали рекрутери, першочерговим завданням яких є підбір кваліфікованого персоналу під потреби роботодавця. 

Рекрутер – фахівець служби зайнятості здійснює підбір працівників аналізуючи професійно-кваліфікаційних склад безробітних, використовує інтернет-сайти пошуку роботи, звіти 4-ПН щодо професійного складу працівників, які вивільнятимуться. 

Щодня фахівець з рекрутингу переглядає сотні, а інколи і тисячі резюме, що розміщуються на популярних ресурсах про роботу. У процесі відбору відшуковуються більше двадцяти-тридцяти кандидатів, які могли б підійти на зазначену посаду. Після того як резюме відібрані і вивчені починається обдзвін для першого «експрес-інтерв’ю». Наступний етап – співбесіда. За допомогою простих запитань рекрутер намагається скласти психологічний і професійний портрет кандидата, з’ясувати, наскільки він відповідає заявленим вимогам. Після того, він організовує для відібраних кандидатів проходження співбесіди безпосередньо з роботодавцем.

Основні переваги метода рекрутингу: 

1) роботодавець не витрачає час на підбір кандидатів, тому що попередня співбесіда за вимогами роботодавця проводиться рекрутерами;

2) не потрібно витрачати кошти, адже подібна послуга надається в центрах зайнятості на безкоштовній основі;

3) роботодавцю не обов’язково розміщувати свої вакансії на платних ресурсах, адже він може скористатися онлайн-сервісами та ресурсами служби зайнятості;

4) роботодавцю не обов’язково мати в штаті менеджера з підбору персоналу при умові співпраці з центром зайнятості.
Зазначимо, що з початку року рекрутерами було укомплектовано майже 90% зі всіх опрацьованих вакансій. Розглянуто понад 1 тис. резюме та проведено 1058 співбесід з пошукачами роботи.  

Довідково: станом на 1 липня 2019 року актуальними були 2,6 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 4 безробітних.


Відділ інформаційної роботи 
Хмельницький обласний центр зайнятості
пров. Шевченка,10
м.Хмельницький, Україна, 29000
тел: +38(0382) 65-74-18  
+38(0382)76-46-42
khm-ocz@kmocz.gov.ua

 



« повернутися до списку новин