Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

До уваги жителів Хмельницького району!

На 21 липня 2019 року призначено позачергові вибори народних депутатів України. З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців просимо Вас уточнити свої персональні дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації.

Особливо це стосується виборців:

- які голосуватимуть вперше (досягли 18-річчя);

- колишніх військовослужбовців строкової служби;

- громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;

- громадян, які прибули із закордону і знялись з обліку в МЗС;

- які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою чи іншими подіями виборець не може проголосувати на виборах за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування (виборчу дільницю) без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі необхідно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

Якщо виборець, який проживає в Україні, та перебуватиме в день виборів за її межами,   може звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 15 липня 2019 року включно.
Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми, яке потрібно пред'явити членам дільничної виборчої комісії при отриманні виборчого бюлетеня.

Тимчасова зміна місця голосування  забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

Важливо! У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі (тобто лише бюлетень за партійними списками).

Крім того, Центральна виборча комісія надала Вам можливість перевірити себе у Державному реєстрі виборців, не виходячи з дому. Для цього на офіційному сайті ЦВК в розділі “Державний реєстр виборців” є закладка “Особистий кабінет виборця”. Зайдіть в нього і натисніть “реєстрація” і внесіть обов'язкову для заповнення поля інформацію. Через деякий час Ви отримаєте відповідь на вказану Вами електронну адресу. 

Уточнити свої персональні дані виборці можуть за адресою: 

Хмельницька районна державна адміністрація, вул. Кам'янецька, 122/2, каб.109, тел. 67-09-21

Прийом громадян здійснюється щоденно, крім вихідних, з 8.30 год. до 17.30 год.

Обідня перерва: 13.00 год. до 13.45 год.

При собі необхідно обов'язково мати паспорт громадянина України, та у разі зміни прізвища — ще і документ, що підтверджує ці зміни.
 



« повернутися до списку новин