Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Увага! ПАТ «Хмельницькгаз» повідомляє про зміни щодо виконання робіт з обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру

Одним із головних завдань ПАТ «Хмельницькгаз» є безпечний та безаварійний розподіл природного газу до об'єктів споживачів. Запорукою безпечного використання газу споживача проведення технічного обслуговування газопроводів та газового обладнання.

Технічне обслуговування передбачає систему робіт по діагностуванню газопроводів та газового обладнання, що дає змогу утримувати їх у справному стані: контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення , регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання.

Протягом років товариством проводились вказані роботи у відповідності до наказу Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30.07.1997 р. № 35 «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення» (далі – Наказ №35).

Повідомляємо, з 06.07.2018 року наказ №35 втратив чинність на підставі Наказу Міненерговугілля від 10.05.2018 року №250. У зв'язку з цим товариство припинило виконання робіт з обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру.

Водночас відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року №285, технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських  будівель, комунально-побутових об'єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.

Умови для технічного обслуговування забезпечуються власником (балансоутримувачем або орендарем (наймачем)) відповідно до вимог чинного законодавства України. При цьому роботи з технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання мають проводитись суб'єктом господарювання, який має відповідні дозвільні документи.

У разі не забезпечення власником технічного обслуговування газового обладнання, відповідно до «Правил безпеки систем газопостачання», воно підлягає відключенню від системи газопостачання (пункт 5.7).

Таким чином, для уникнення припинення газопостачання та можливих аварійних ситуацій власникам (балансоутримувачам) житлових будинків, громадських побутового та комунального призначення необхідно забезпечити укладення договору обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання.

 

З повагою, В.о. технічного директора Дідич Дмитро Анатолійович



« повернутися до списку новин