Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Заступник сільського голови прийняв участь у розширеному засіданні колегії райдержадміністрації

25 квітня 2019 року заступник голови Олешинської сільської ради Юрій Гуцалюк прийняв участь у розширеному засіданні колегії райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації Леся Коменда провела розширене засідання колегії райдержадміністрації. Участь у засіданні взяли: голова районної ради Юрій Мельник, заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук, керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Васечко та інші члени колегії, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів адміністрації, сільські та селищний голови.

На порядку денному розглядались такі питання:

- про стан виконання заходів призову на строкову військову службу на території району у 2018 році та основні завдання на 2019 рік;

- про підсумки проходження опалювального сезону 2018/2019 року та організацію підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року;

- про хід виконання районної програми популяризації фізичної культури та спорту на 2017-2020 роки. 

 

Питання про стан виконання заходів призову на строкову військову службу на території району у 2018 році та основні завдання на 2019 рік доповідала завідувач сектору оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату адміністрації Валентина Співак.

Головою Хмельницької районної державної адміністрації були прийняті розпорядження від 19 березня 2018 року №147/2018-р «Про організацію в районі чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та в інші військові формування у квітні-травні 2018 року» та від 04 жовтня 2018 року №499/2018-р «Про проведення в районі чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та в інші військові формування України у жовтні-грудні 2018 року».

Головою призовної комісії було призначено заступника голови районної державної адміністрації Янчука Сергія Івановича. До складу комісії згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» входили представники районного відділу освіти, Хмельницького районного відділення поліції ХВП ГУНП в Хмельницькій області, військового комісаріату, закладу охорони здоров’я та психолог.

Для прийняття рішення про призов юнаків на строкову військову службу, визначення ступеня обмеження їх стану здоров’я, було залучено лікарів-спеціалістів центральної районної лікарні. В період підготовки та проведення чергового призову призовна комісія виконала всі заходи та завдання призову.

В період проведення весняного та осіннього призовів лікарями-спеціалістами було обстежено 416 призовників, із них 20 призовників було направлено на лікування та додаткове медичне обстеження в Центральну районну лікарню .

У Хмельницькому районі виклику до призовної дільниці, в період весняного та осіннього призовів, підлягало 665 чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

В ході роботи призовної комісії придатними до військової служби визнано 292 чоловіка, а відібрано та призвано на строкову військову службу 50 чоловіків.

Стосовно інших призовників за період проведення весняного та осіннього призовів призовною комісією згідно зі статтею 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» прийнято інші рішення.

 

По другому питанні інформував начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації Микола Вишпольський.

Опалювальний сезон 2018/2019 року розпочався згідно розпорядження голови райдержадміністрації № 498/2018-р від 04 жовтня 2018 року «Про початок опалювального сезону 2018-2019 року на об’єктах соціальної сфери в Хмельницькому районі».

Об’єкти теплопостачання, котельні, були включені своєчасно.

До 01 вересня 2018 року завершено виконання всіх ремонтних робіт на об’єктах житлово-комунального господарства.
До початку опалювального сезону 2018/2019 року підготовлено 100 % житлового фонду комунальної форми власності з оформленням відповідних актів і паспортів готовності на багатоквартирні будинки.
Також, житлові будинки комунальної форми власності та квартири мешканців облаштовуються приладами обліку холодної води. Так, відсоток встановлених будинкових лічильників становить 45%, досягнуто 92% поквартирного встановлення лічильників холодного водопостачання.

Слід зазначити, що підготовку об’єктів соціальної сфери району (школи, дитячі садочки, лікарні) проведено відповідно до затверджених планів – графіків та у встановлені терміни. Комплексно підготовлено всі школи та дитячі садочки, 2 лікарні та всі лікувальні заклади, підвідомчі КНП «Центр первинної медичної допомоги Хмельницького району». Перебоїв по подачі тепла на об’єкти соціальної сфери району за вказаний період не зафіксовано.

Особлива увага приділяється підготовці до опалювального сезону шкіл, дитячих садочків, мед закладів. 

 

З третього питання про хід виконання районної програми популяризації фізичної культури та спорту на 2017-2020 роки інформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту адміністрації Світлана Шеремета.

У звітному періоді на місцеві органи виконавчої влади було покладено здійснення 36 заходів Програми.

Відповідно до Типової освітньої Програми закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 20.04.2018 № 408 в 10-х та 11-х класах на уроки фізичної культури відводиться по 3 години на тиждень. Починаючи з 2018/2019 навчального року третя година фізичної культури впроваджується у 10-х класах, а з 2019/2020 навчального року – в 11-х класах. З 1-го по 10-й клас в школах району та ОТГ у 2018/2019 навчальному році урок фізичної культури проводиться 3 години на тиждень.

Фізичне виховання учнів закладів загальної середньої освіти Хмельницького району реалізується через систему таких дидактичних компонентів: обов’язковий (урок, фізкультурно-оздоровчі заходи в режимі навчального дня), що формують основи фізичної культури особистості відповідно до Державних стандартів освітньої галузі «фізичне виховання» та позаурочний (заняття у шкільних секціях та гуртках фізкультурно-спортивного спрямування, позашкільних навчальних закладах, самостійні заняття, участь у фізкультурно-оздоровчих та спортивних-масових заходах), що доповнює обов’язковий компонент з урахуванням індивідуальних мотивів, інтересів і потреб, природних здібностей та стану здоров’я школяра. З цією метою в позаурочний час фізкультурно-спортивні споруди закладів освіти використовуються для проведення з дітьми та учнівською молоддю фізкультурно-масових заходів, гуртків та секцій фізкультурно-спортивного спрямування.

З метою залучення учнівської молоді до активних занять фізичною культурою і спортом щорічно серед учнів закладів загальної середньої освіти проводиться Спартакіада школярів Хмельницького району з видів спорту у якій беруть участь близько 900 учнів закладів освіти району і об’єднаних територіальних громад. Школярі закладів освіти змагаються в районному етапі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор «Старти надій» та фізкультурно-патріотичному фестивалю школярів України «Козацький гарт».

Збірні команди учнів закладів загальної середньої освіти району і ОТГ беруть активну участь в змаганнях Спартакіади школярів Хмельницької області, на яких за останні два роки значно покращили свою результативність піднявшись з передостаннього місця турнірної таблиці у 2016 році на 12 місце у 2018 році.

Систематично заклади дошкільної та загальної середньої освіти району та ОТГ беруть участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах. У 2018 році переможцем огляду-конкурсу серед закладів дошкільної освіти Хмельницької області став Розсошанський ДНЗ «Яблунька».

Створюються належні умови для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Кожного року в жовтні місяці проводиться районна Спартакіада серед допризовної молоді, у якій беруть участь в середньому 9 команд учнів 10-11-х класів закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня. З команд, які посіли призові місця у районних змаганнях, формується збірна команда школярів закладів освіти району для участі в змаганнях обласної Спартакіади серед допризовної молоді

ДЮСШ Хмельницького району щорічно бере участь у рейтингу ефективності роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл області, який проводить управління молоді та спорту Хмельницької ОДА.

На території району активно діє спортивне товариства «Колос». У звітному періоді проведено Чемпіонат району з футзалу; Кубок району, присвячений пам’яті Олександра Батурко; першість району з волейболу серед ветеранів. Загальна кількість учасників становить біля 900 чоловік.

Зустріч за круглим столом у лютому 2019 року показала, що досягти кращих результатів можливо за рахунок активного діалогу з об’єднаними територіальними громадами.

 

По закінченню розгляду питань порядку денного засідання колегії райдержадміністрації начальник управління фінансів райдержадміністрації Неоніла Конопко проінформувала присутніх про виконання дохідної частини бюджету району.
 



« повернутися до списку новин