Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Сьогодні сільський голова Віталій Осядлий прийняв участь у розширеного засідання колегії облдержадміністрації

23 квітня 2019 року сільський голова Віталій Осядлий прийняв участь  у розширеного засідання колегії облдержадміністрації.


Під головуванням голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні також взяли голова обласної ради Михайло Загородний, заступники голови адміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Про підсумки проходження опалювального сезону 2018/2019 року та організацію підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в зимовий період 2019/2020 року доповів начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Сергій Дашковський.

Так, опалювальний сезон 2018/2019 року в області проходив стабільно. На підприємствах житлово-комунального господарства забезпечувалося цілодобове чергування спеціалізованих бригад та аварійної техніки. Заплановані заходи по підготовці житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період виконано у повному обсязі.

Для оперативного реагування на аварійні ситуації на підприємствах житлово-комунального господарства працювали диспетчерські служби. На місцях було сформовано 123 аварійних бригади у кількості 632 особи, які для здійснення своїх функцій мали у розпорядженні 294 одиниці спеціалізованої техніки, необхідні інструменти, електро- та газозварювальні апарати, насоси для відкачування води, засоби захисту тощо.

Додатково було сформовано 147 бригад у складі 668 осіб, із залученням 324 одиниць спецтехніки, на випадок усклад­нення погодних умов та аварійних ситуацій.

Підприємства комунальної теплоенергетики своєчасно уклали договори з НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу та отримали номінації на відпуск природного газу.
Опалювальний сезон в області було розпочато 05 жовтня 2018 року, у першу чергу, у лікарнях, дитячих садочках та школах. На 24 жовтня 100% опалювалося і житло.

На думку доповідача, упровадження енергозберігаючих заходів, модернізація та реконструкція теплового господарства, утеплення житлових будинків та встановлення засобів обліку теплової енергії дасть можливість знизити її споживання та зменшити нарахування плати за спожиті послуги теплопостачання.

За звітний період не зафіксовано жодного випадку відключення споживачів від систем теплопостачання на тривалий час з технічних причин. Незначні аварії на місцях оперативно ліквідовувалися.

Підсумовуючи дане питання зазначив, що дійсно, опалювальний сезон 2018/2019 року в області пройшов стабільно. Критичною була ситуація лише у м. Шепетівка, де протягом усього опалювального сезону існувала загроза відключення котелень від газопостачання та припинення подачі теплоносія. Відтак, очільник області рекомендував керівництву Шепетівської міської ради вирішити проблему з надавачем послуг теплопостачання та забезпечити мешканцям Шепетівки спокій і тепло в їхніх домівках.

Також Вадим Миколайович зауважив, що найближчим часом необхідно провести засідання колегій районних державних адміністрацій, засідання виконавчих органів місцевих рад, проаналізувати минулий опалювальний сезон та вже розпочати підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року.

Принагідно голова адміністрації нагадав, що триває акція «За чисте довкілля». За його словами, основні роботи щодо прибирання довкілля уже проведено, але до Великодніх та травневих свят залишилося мало часу, протягом якого необхідно завершити прибирання усіх населених пунктів, приміських та придорожніх масивів, доріг загального користування, у тому числі, і магістральних трас.
 



« повернутися до списку новин