Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Подільська делегація 11-12 квітня 2019 року в правовому клубі PRAVOKATOR м. Київ прийняла  участь  у практикумі «Дослідження правових потреб громади: робимо доступ до правосуддя потрібним та дієвим»

Подільська делегація 11-12 квітня 2019 року в правовому клубі PRAVOKATOR м. Київ прийняла  участь  у практикумі «Дослідження правових потреб громади: робимо доступ до правосуддя потрібним та дієвим»

Представники ГО "Подільська правова ліга" (Ірина Туркевич, Анастасія Площинська, Роман Рачок) та представник Олешинської ОТГ (Лемешко Олексій) прийняли участь у практикумі «Дослідження правових потреб громади: робимо доступ до правосуддя потрібним та дієвим», після проходження якого зможуть здійснювати дослідження правових потреб у цільових громадах з метою підвищення рівня доступу громадян до правосуддя.

З вступним словом перед присутніми виступив виконавчий директор «Мережи прав розвитку» Євген Полтенко та представник Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов.

Доповідачами на  практикумі були Катерина Єрошенко та завідувач кафедри кількісних методів обчислення Міжнародного Київського інституту соціології Марина Шпікер.

 Ініціативні групи, які складаються з представників різних секторів (громадського, державного, місцевого самоврядування) та представляють Хмільницьку ОТГ (Вінницька область), Кремінну (Луганська область), Широківську ОТГ (Запорізька область), Олешинську ОТГ й Кам’янець-Подільський (обидві громади Хмельницької області), Скадовськ і Херсон, пройшли серйозний конкурсний відбір (на одне місце претендувало 2 групи!).

Ініціативні групи на численних практичних заняттях мали змогу закріпити практичні навички:

  • вивчення більш ніж 25-річний досвід та практичні уроки проведення досліджень правових потреб людей як на глобальному, так на національному та місцевому рівні;
  • навчитися методологічно вивірено розробляти та проводити дослідження правових потреб;
  • долучитися до розробки докладного плану, який мав на меті дослідити правові потреби та проблеми своїх громад.

Результати цих досліджень дозволять громадам не лише визначити реальні потреби своїх мешканців, обирати раціональні шляхи та інструменти вирішення найбільш гострих проблем, а й запобігати їх подальшому виникненню.

Наприкінці практикуму команди мали змогу представити та захистити перед присутніми свої соціальні проекти.



« повернутися до списку новин