Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме

Однією з форм працевлаштування громадян у Хмельницькій обласній службі зайнятості є проведення профорієнтаційних семінарів  та тренінгів. На кожному з них Ви зможете знайти для себе відповіді на усі запитання щодо підходящої роботи, які професії користуються попитом на ринку праці, вибору майбутньої професії тощо.

Одним із таких семінарів є «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме».

Резюме – це дуже важливий документ, який забезпечує заочне знайомство роботодавця з претендентом на робоче місце. Саме завдяки резюме  формується перше враження про людину.

Отже, перелічимо основні вимоги:

1) прізвище, ім’я, по батькові;

2) адреса (не забудьте згадати поштовий індекс);

3) телефон;

4) особиста характеристика (напишіть позитивно спрямовану професіональну характеристику, виділіть важливі універсальні якості, навички, знання, підкресліть тільки той досвід, який має безпосереднє значення для тієї роботи, яку Ви бажаєте отримати);

5) професійний досвід (почніть з останнього місця роботи та продовжуйте йти зверху вниз; зазначте Вашу посаду, назву підприємства, місце розташування підприємства та час трудової діяльності (тільки роки);

6) освіта та підготовка;

7) деталі особистого життя та особисті інтереси (запишіть ті види громадської діяльності, якими Ви займаєтесь (наприклад: командні спортивні ігри і таке інше).

Пам’ятайте! У Вас є єдиний шанс привернути увагу до себе за допомогою резюме в той момент, коли його читають в перший раз. Як правило, на перегляд резюме витрачається не більш 1-2 хвилин. Якщо увагу привернути не вдалося - виходить, резюме не спрацювало.

Згідно статистичних даних Хмельницького обласного центру зайнятості з початку року 5947 осіб опанували навички написання резюме через відвідування інформативних заходів, засідання клубів та молодіжної студії кар’єрного розвитку «Вектор.OCZ».

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницького обласного центру зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua

 



« повернутися до списку новин