Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Вітання голови Олешинської сільської ради Віталія Осядлого з Днем Соборності України

22 січня Наш народ урочисто відзначає чергову річницю проголошення Акту Злуки (об'єднання у 1919 році східних і західних українських земель у єдину Соборну Українську державу).

Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

І хоч Акт Злуки тоді реалізувати не вдалося, він є яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. Як відомо, державна незалежність України була відновлена лише 24 серпня 1991 року.

На моє глибоке переконання, ці славні сторінки вітчизняної історії, що є в першооснові цього свята, ще чекають належної оцінки та осмислення, як громадськістю, так і державними інституціями. І не завжди треба чекати високих постанов чи указів. Саме громадський рух, що завжди відзначався високою свідомістю і палким вболіванням за спільну справу, має ініціювати їх відзначення, долучаючи до пізнання славного минулого якнайширше коло співвітчизників.

З приводу цього свята, дозвольте привітати Вас і побажати міцного здоров’я, незламного духу та людської гідності та самоповаги. 

Шановні жителі! 
Пишаймося, що ми Українці!

З повагою, голова Олешиснької сільської ради Віталій Осядлий
 



« повернутися до списку новин