Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Уряд виділив 1,5 млрд. грн. для місцевих бюджетів на зарплату медикам та забезпечення хворих на цукровий діабет і тих, хто потребує гемодіалізу

7 листопада Уряд схвалив розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2018 рік, та розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

Цим рішенням Кабмін перерозподілив 1,5 мільярда гривень з резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для:
1. Погашення заборгованості по заробітним платам медиків;
2. Забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну;
3. Лікування ниркової недостатності пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу.

До кінця року заклади охорони здоров’я матимуть фінансування на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет та з хронічною нирковою недостатністю. Тепер місцеві ради мають ухвалити зміни до своїх бюджетів, щоби кошти за механізмом субвенції отримали всі медичні заклади.

Довідково: за офіційною інформацією, в Україні зареєстровано понад мільйон двісті тисяч хворих на цукровий діабет. Це захворювання посідає третє місце у світі за поширеністю після серцево-судинних і онкологічних захворювань. А кількість хворих, які потребують спеціалізованої нефрологічної допомоги, щорічно зростає: на 1 мільйон населення у рік реєструється 250 хворих з хронічною нирковою недостатністю (ХНН) V стадії. Лікування цих хвороб допомагає зберегти життя пацієнтам і запобігає виникненню ускладнень.



« повернутися до списку новин