Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

28 вересня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у розширеному засідання колегії в облдержадміністрації

28 вересня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у розширеному засідання колегії в облдержадміністрації.

У засіданні взяли участь: голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦООВВ, голови райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення рад) рад, об’єднаних територіальних громад. голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.

Аналізуючи причини скорочення випуску промислової продукції, Вадим Лозовий зазначив, що найбільше на цей показник вплинуло зменшення виробництва електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 13,4% (у тому числі у виробництві електроенергії – на 17,9%), оскільки чверть обсягу виробленої промислової продукції області припадає на відокремлений підрозділ “Хмельницька АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом”.

Цим підприємством протягом 88 днів проводилися планово-попереджу­вальний та поточні ремонти енергоблоку № 1, що становить близько 42% від загальної кількості календарних днів за період січень-липень, а також 6 днів не працював енергоблок № 2 у зв’язку з неполадками у його роботі, а з 02 ве­ресня його роботу зупинено (планова тривалість ремонтних робіт – 80 днів). Крім того, 39 днів (з 23 листопада по 31 грудня 2018 року) триватиме планово-попереджувальний ремонт енергоблоку № 1.

Завдяки стабільній роботі потужних промислових підприємств вдалося частково зменшити негативні наслідки від простоїв енергоблоків ВП “ХАЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом”.

У переробній промисловості виробництво промислової продукції збільшилося на підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – на 11,3%; харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 6%; ґумових і пластмасових виробів, іншої немета­левої мінеральної продукції – на 2,9%; а також з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 0,2 від­сотка.

Поряд з позитивною динамікою показників у січні-липні 2018 року  у порівнянні з відповідним періодом минулого в деяких видах діяльності спостерігався спад. Так, обсяги металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устаткування, скоротилися на 14,9%, обсяги виробництва продукції машинобудування – на 6,9%, хімічних речовин і хімічної продукції – на 0,1 відсотка.



« повернутися до списку новин