Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Сьогодні сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у черговому засіданні колегії в райдержадміністрації

Сьогодні, 26 вересня 2018 року, сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у черговому засіданні колегії в райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли: голова райдержадміністрації Леся Коменда, заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук, керівник апарату адміністрації Вікторія Васечко, інші члени колегії, заступник голови райради Максим Ізбінський, голови сільських та селищної рад, керівники окремих структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій району, представники громадськості.

На черговому засіданні колегії були розглянуті питання: про освоєння у 2018 році коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів державного бюджету, передбачених на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку, формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад; про легалізацію зайнятості, оплату праці та забезпечення виплати мінімальної заробітної плати; про план роботи районної державної адміністрації на ІV квартал 2018 року.

З першого питання інформувала начальник Управління Державної казначейської служби у Хмельницькому районі Марина Олійник. Вона зазначила, що у 2018 році з Державного бюджету для Хмельницького району передбачено коштів у вигляді субвенцій в сумі 30806,2 тис.грн , з них за рахунок загального фонду 28863,6 тис.грн., спеціального фонду 1942,6 тис.грн.

Субвенція з державного фонду регіонального розвитку становить 14781,6 тис.грн. Дана субвенція передбачена на впровадження трьох проектів, а саме: будівництво майданчика зі штучним покриттям в с. Ружичанка на загальну суму -1811,6 тис.грн., касові видатки становлять 403,5 тис.грн. (22% до річних призначень, 39,9% до планових призначень); капітальний ремонт Іванковецького НВК на загальну суму 2970,02 тис.грн., касові видатки становлять 875,4 тис.грн., 29,5% до річних призначень, 76,6% до планових призначень; будівництво дитячого садочка в с. Давидківці на загальну суму у 2018 р. -10млн.грн., з загальної суми будівництва 13млн.513,5 тис.грн. з врахуванням коштів сільської громади в розмірі 10%, (1351,3 тис.грн). Всі послуги щодо освоєння коштів проводить по даному об’єкту Державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника».

Субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально- економічного розвитку окремих територій передбачена в сумі 1232,0 тис.грн. Використання на 25.09.2018 року становить 172,0 тис.грн. Ця субвенція передбачена на впровадження таких проектів, а саме: капітальний ремонт Пироговецької ЗОШ І-ІІІ ст. 228,5 тис.грн. з них касові видатки 172,0 тис.грн.; заміна вікон Давидковецької ЗОШ І-ІІІ ст. видатки в сумі 200,0 тис.грн. передбачені у листопаді-грудні поточного року; будівництво артезіанської свердловини у с. Малашівці видатки у сумі 200,0 тис.грн. передбачені на жовтень місяць поточного року; реконструкція Шаровечківської ЗОШ І-ІІІ ст. видатки в сумі 250.0 тис.грн. не проводяться в зв’язку передачою об’єкта на сільську раду, та перекладання договорів між підрядниками; капітальний ремонт вуличного освітлення у с. Малиничі у сумі 141,0 тис.грн. роботи передбачені на листопад-грудень поточного року; капітальний ремонт вуличного освітлення у с. Бережанка у сумі 212,5 тис.грн., з державного бюджету надійшло 108,0тис.грн., роботи не розпочаті.

Єдиним питанням щодо використання коштів даної субвенції наданий час залишається використання коштів на реконструкцію Шаровечківської ЗОШ І-ІІІ ст., та початок робіт з освоєння коштів з капітального ремонту вуличного освітлення у с. Бережанка. (50,8% передбачених коштів перераховані селищній раді).

Субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ передбачена у сумі 14млн.792.6тис.грн., з них місцевим бюджетам об’єднаним територіальних громад надійшло 9млн.864тис.грн., касові видатки становлять 3784,1 тис.грн., що становить 25,6% до річних призначень, та 38,4% до планових призначень на зазначений період.

Також перед присутніми виступили: Чорноострівський селищний голова Митайхло Дзісь, заступник Лісовогринівецького сільського голови Олег Рудик та Олешинський сільський голова Віталій Осядлий, доповівши про проведену роботу в ОТГ щодо освоєння у 2018 році коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів державного бюджету, передбачених на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку.

Заступник начальника управління – начальник фінансового відділу, головний бухгалтер управління соціального захисту населення адміністрації Оксана Москалюк доповіла про легалізацію зайнятості, оплату праці та забезпечення виплати мінімальної заробітної плати. За розрахунковими даними рівень середньої заробітної плати на підприємствах Хмельницького району у серпні 2018 року становить 8741,2 грн., що на 1983,9 грн. більше порівняно із відповідним періодом минулого року (6757,3 грн.) та на 105,20 грн. більше ніж у липні 2018 року (8636,0 грн.). Індекс реальної заробітної плати по Хмельницькому району у серпні 2018 року до липня 2018 року становить 101,2 % та до серпня 2017 року – 129,4%. Рівень середньої заробітної плати у серпні 2018 року на підприємствах галузі сільського, лісового господарства складає 15061,3 грн., будівництва – 9995,7 грн., транспорту – 9989,5 грн., торгівлі – 5688,3 грн.

Станом на 01.09.2018 року за оперативними моніторинговими даними заборгованість із заробітної плати на підприємствах кола статистичного спостереження Хмельницького району відсутня.

Протягом січня-серпня 2018 року ДПІ у м. Хмельницькому Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та Олешинською сільською радою було проведено 39 обстежень з метою легалізації виплати заробітної плати у фізичних осіб-підприємців. За результатами обстежень виявлено 6 нелегально працюючих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин.

З початку 2018 року в Хмельницькому районі створено 354 та ліквідовано 143 робочих місця (за даними Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області).

З цього ж питання виступив начальник відділу адміністрування податків та зборів фізичних осіб ДПІ у м. Хмельницькому ГУ Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області Володимир Мороз.

Голова райдержадміністрації Леся Коменда звернула увагу присутніх на те, що працівник, який не оформлений офіційно і одержує гроші «в конвертах» ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

Члени колегії затвердили план роботи районної державної адміністрації на ІV квартал 2018 року.



« повернутися до списку новин