Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

12 вересня 2018 року заступник сільського голови Олешинської сільської ради Юрій Гуцалюк прийняв участь у засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС

12 вересня 2018 року заступник сільського голови Олешинської сільської ради Юрій Гуцалюк прийняв участь у засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Засідання обласної комісії відбулось під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка. У засіданні взяли участь: голова Хмельницької райдержадміністрації Леся Коменда, заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук, завідувач сектору з питань цивільного захисту населення адміністрації Анатолій Денисюк, начальник 1 ДПАРЗ ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Олександр Свірчук, члени комісії, голови районних, міських (міст обласного значення) комісій з питань техногенно-екологічної безпеки, голови об’єднаних територіальних громад в селекторному режимі, керівники окремих відомств, установ області та інші запрошені.

Першим розглянули питання про стан впровадження автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей в разі їх виникнення.

Підготовка області до осінньо-зимового періоду 2018-2019 відбувається в плановому режимі. Володимир Кальніченко проінформував всіх, що на території області функціонує 218 об’єктів підвищеної небезпеки, які підлягають обладнанню автоматизованими системами раннього виявлення

Про стан укладання угод сільськими радами, об’єднаними територіальними громадами на залучення додаткової снігоочисної техніки доповів заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрій Корева

Окремо присутні зупинилися на обговоренні питання готовності Служби автомобільних доріг, Служби місцевих автодоріг до роботи в зимовий період, а саме на спроможності оперативно проводити розчистку та посипку доріг, забезпечити проїзди до населених пунктів, та готовності техніки.

Директор ДП «Хмельницький облавтодор» Анатолій Дячук доповів, що підготовка автодоріг до роботи в зимовий період проходить в плановому режимі. Крім того, ДП «Хмельницький облавтодор» вже придбав 5 автомобілів КрАЗ 6510 і 4 комплекти піскорозкидувачів.

Також розглянули питання про стан безпеки на автошляхах області та заходи щодо його покращення.

Згідно із проведеним аналізом аварійності, за 8 місяців 2018 року на вулично-дорожній мережі області зареєстровано 436 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, в яких 60 осіб загинуло та 596 учасників дорожнього руху отримали травми. Правовий нігілізм та безкарність за порушення правил дорожнього руху призвели до того, що в області більш ніж 50% дорожньо-транспортних пригод з постраждалими сталися лише з 2 причин: перевищення безпечної швидкості та порушення правил маневрування. З цих же причин в 2018 році в ДТП травмовано і загинуло більше 50% постраждалих.



« повернутися до списку новин