Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

30 липня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у засіданні колегії райдержадміністрації.

30 липня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у засіданні колегії в райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли: голова райдержадміністрації Леся Коменда, заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук, голова райради Юрій Мельник, інші члени колегії, голови сільських рад, керівники окремих структурних підрозділів адміністрації, представники громадськості.

Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року доповів начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації Микола Вишпольський. За інформацією посадовця рівень підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери станом на 22 серпня 2018 року в Хмельницькому районі становить 70 і більше відсотків, що відповідає плановим показникам.

До роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 років підготовлено 13 загальноосвітніх навчальних закладів (100% від запланованого), оформлено паспорти готовності будівель та акти готовності навчальних закладів до опалювального сезону. Основним пріоритетом економії енергоносіїв є утеплення приміщень та покрівель, заміна вікон на металопластикові в навчальних закладах. Також в районі продовжується робота із заміни та встановлення нових котлів.

Проводились і проводяться різні роботи по економії природного газу і в об’єднаних територіальних громадах.

Виконано ремонт щебеневих доріг: села Водичики, Климківці, Іванківці, Давидківці, Малашівці, Волиця, Малі Орлинці, Везденьки, Миколаїв, Антонівка, Катеринівка, Ставчинці, Манилівка на суму 3452 тис. гривень.

З другого питання щодо готовності навчальних закладів до нового 2018/2019 навчального року проінформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту адміністрації Світлана Шеремета. Сьогодні мережу закладів освіти Хмельницького району складають 43 заклади загальної середньої освіти, 39 закладів дошкільної освіти, 2 заклади позашкільної освіти та Хмельницький інклюзивно-ресурний центр Гвардійської сільської ради. Протягом 2016-2018 років відкрито 2 заклади дошкільної освіти.

Проведено поточні ремонти в приміщеннях навчальних закладів, впорядковано прилеглу території, спортивні та ігрові майданчики. Здійснено комісійну перевірку готовності навчальних кабінетів, спортивних майданчиків, харчоблоків, прилеглої території. Оформлено акти готовності до початку навчального року та паспорти готовності будівель навчальних закладів до опалювального сезону.

Оформлено шкільні маршрути для підвезення учнів шкіл.

Протягом літнього періоду проводилась потужна робота по реалізації завдань Нової української школи. На здійснення закупівель з державного бюджету виділено 1990,5 тис. грн. (в Чорноострівській громаді – 680318,00 грн., в Лісовогринівецькій громаді – 250728,00 грн., в Гвардійській громаді – 208174,00 грн., в Розсошанській громаді – 151807,00 грн., в Олешинській громаді – 162357,00 грн., у закладах загальної середньої освіти сільських рад Хмельницького району - 537119,00 грн.). З місцевого бюджету виділено 1486,764 тис. грн. (в Чорноострівській громаді – 1309,85 тис. грн., в Лісовогринівецькій громаді – 25072,8 грн., в Гвардійській громаді – 64410,0 грн., в Розсошанській громаді – 21000,00 грн., в Олешинській громаді – 15532,0 грн., у закладах загальної середньої освіти сільських рад Хмельницького району – 51661,00 грн.).

Станом на 27.08.2018 року придбано:

- для шкіл Лісовогринівецької громади – 50 парт та дидактичні матеріали для 6 класів відповідно до потреби, проходить тендер на закупівлю ноутбуків, багатофункціональних пристроїв та ламінаторів;

- для шкіл Олешинської громади для 4 класів - 50 парт, 50 стільців, 1 вчительський стіл, 1 тумба, 4 ноутбука, 4 принтери, проводиться закупівля дидактичного матеріалу;

- для шкіл, підпорядкованих відділу освіти, культури, молоді та спорту Хмельницької РДА укомплектовано меблями 11 класів (парти, книжкові шафи, осередок художньої творчості, вчительські столи письмові, тумбочки, магнітні дошки). Для 11 класів придбано 22 ноутбуки, 11 багатофункціональних пристроїв, 11 ламінаторів, 11 килимів для зони відпочинку та ігрової діяльності. Проходить тендерна закупівля на придбання 8 інтерактивних дошок, 1 інтерактивної підлоги, дидактичних матеріалів для 11 класів, 150 пуфів;

- для шкіл Гвардійської громади для 5 класів, Чорноострівської громади для 10 класів, Розсошанської громади для 3 класів проводяться тендерні закупівлі для придбання меблів, дидактичного матеріалу та комп’ютерної техніки (ноутбук, багатофункціональні пристрої, ламінатори).

Також про готовність навчальних закладів Олешинської сільської ради до нового 2018/2019 навчального року доповів сільський голова Віталій Осядлий.

Останнє питання сьогоднішнього порядку денного колегії стосувалося стану реалізації молодіжної політики в Хмельницькому районі. Про це також доповіла Світлана Шеремета. Зазначивши, що реалізація молодіжної політики в районі здійснюється відповідно до державної цільової соціальної програми «Молодь України», обласної цільової соціальної програми «Молодь Хмельниччини» на 2016-2020 роки.

З метою утвердження здорового способу життя та громадянської культури дітей та молоді у школах району продовжується навчання учнів за превентивними програмами «Рівний-рівному», «Захисти себе від ВІЛ», «Маршрут безпеки», «Майбутнє починається сьогодні».

Значна увага приділялася правовій освіті та правовому вихованню. Формування правових знань та правомірної поведінки дітей та учнівської молоді у загальноосвітніх навчальних закладах району забезпечується вивченням правознавчих дисциплін (Основи правознавства 9-10 кл.), факультативів, курсів за вибором «Мої права», «Живи за правилами», «Ми - громадяни України» та інші, а також системою позакласних та позашкільних навчально-виховних заходів. Початкові знання з питань права учні отримують із курсу за вибором «Права дитини» (для учнів 1-4 класів). У всіх школах району працюють гуртки (школи) юного правознавця. У рамках тижнів та декад правових знань проводилися інформаційно-просвітницькі години, круглі столи, бесіди. Проведено конкурси-виставки малюнків, плакатів, стіннівок, буклетів, фотоколажів та правову тематику.

Учні шкіл району були учасниками та призерами обласного етапу конкурсу відеосюжетів «Від професії до кар’єри».

Проведено районний історико-патріотичний форум, присвячений 100-річчю Української революції 1917-1921 рр. «Українська революція 1917-1921 рр.: передумови, події, процеси, уроки».

Організовано флешмоби з візуалізацією символів держави та 100-річного ювілею Української революції 1917-1921 років, присвяченого 100-річчю Української революції 1917-1921 рр.

Проведена низка заходів присвячених Державним святам, видатним діячам українського державотворення, воїнам-патріотам АТО.

Спільно з Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді проведено районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура).

Зміцнення фізкультурно-спортивної бази загальноосвітніх навчальних закладів, забезпечення їх необхідним обладнанням та інвентарем здійснювалось протягом зазначеного періоду шляхом придбання спортивного обладнання та інвентаря на суму 132,3 тис. грн. Забезпечено системне проведення змагань серед учнівської молоді району за програмою «Шкіряний м’яч», «Козацький гарт», «Старти надій» в закладах освіти району, поширюється рух під гаслом «Кожній школі – свого чемпіона».

В районі діє Центр дитячої та юнацької творчості Хмельницької районної ради. Протягом 2017-2018 років у закладі займалось 768 вихованців. З них за напрямами гуртків: науково-технічний - 278; туристсько-краєзнавчий -153; фізкультурно-спортивний -15; художньо-естетичний - 224; дослідницько-експериментальний - 50; соціально-реабілітаційний - 4; бібліотечно-бібліографічний - 12; оздоровчий - 20.

Також забезпечено діяльність учнівського самоврядування Хмельницького району, яке налічує 539 чоловік. Діє районна рада старшокласників «Юніор» на чолі з президентом та заступниками, які обираються шляхом відкритого голосування.         

За результатами розгляду питань порядку денного схвалено відповідні проекти розпорядження та протокольних доручень голови райдержадміністрації.



« повернутися до списку новин