Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

28 серпня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь в розширеному засіданні колегії в облдержадміністрації

28 серпня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь в розширеному засіданні колегії в облдержадміністрації.

На  розширеному засіданні були присутні: голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, голови райдержадміністрацій, ОТГ, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ,  обласних установ та організацій, представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Перед початком засідання Вадим Лозовий вручив орден «За мужність» ІІІ ступеню батькові нашого земляка, військовослужбовця Юрія Кушніра, нагородженого відповідно до Указу Президента України за особливу мужність і самовідданість дій, виявлених під час захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно. Присутні вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання.

Першим розглянули питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. Доповідав з цього питання директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич.

Сергій Пенюшкевич відмітив, що беручи до уваги потенціал місцевих бюджетів, який дає їм реальну можливість самостійно вирішувати проблемні питання територій, а сума перевиконання обласного бюджету не така значна, в першу чергу ставиться завдання вирішення нагальних проблем об’єктів саме обласної комунальної власності.

Основними напрямками спрямування коштів є: 
1. Вирішення питань соціального захисту населення;  
2. Закупівля паливно-мастильних матеріалів та переобладнання автомобілів швидкої медичної допомоги на газ з метою здешевлення витрат на пальне;
3. Оплату енергоносіїв комунальних закладів; 
4. Облаштування комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних; 
5. Придбання спортивного інвентарю та спортивного одягу, а також проведення спортивних та молодіжних заходів; 
6. Вирішення інших проблемних питань, пов’язаних з необхідністю поліпшення матеріально-технічної бази обласних закладів.

Посадовець наголосив, що обласний бюджет також не стоїть осторонь проблем громад, а тому місцевим бюджетам планується виділити значний ресурс – майже 60 млн. гривень.

Ще однією загальнообласною проблемою став дефіцит в коштах на забезпечення хворих області на цукровий діабет інсуліном. Посадовець повідомив, що в обласного бюджету вдалося вишукати 5,0 млн. гривень (з яких 2,8 млн. гривень за рахунок перерозподілу призначень Департаменту охорони здоров’я ОДА). Тобто область взяла на себе половину затрат, іншу частину мають взяти на себе місцеві бюджети. Розподіл здійснений по територіях, які мають дефіцит, із розрахунку кількості хворих на цукровий діабет.

Окремо Сергій Пенюшкевич зупинився на питанні придбання шкільних автобусів. Він зауважив, що не дивлячись на відсутність коштів для придбання шкільних автобусів, з метою підвозу дітей до опорних шкіл та надання їм знань для успішної здачі ЗНО, в обласному бюджеті вишукано 12,6 млн. гривень для тих територій, які оптимізували малокомплектні школи.

На заходи з енергозбереження місцевим бюджетам виділяється майже 3,2 млн. гривень.

Підсумовуючи обговорення, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий наголосив, що при підготовці уточнень максимальну увагу було приділено обласним комунальним закладам: “При тому, що розпочато досить дороговартісний проект – будівництво нової дитячої лікарні, ми знову виділяємо кошти на матеріально-технічне забезпечення існуючого закладу.  Для обласних закладів освіти фінансуємо заходи, які дозволять їм нормально увійти в зиму, також винайшли в обласному бюджеті кошти, щоб закупити ще 10 автобусів для тих навчальних закладів, які провели оптимізацію, щоб була змога довезти дітей до опорних шкіл.

Також  очільник області нагадав, що вирішити всі проблемні питання силами тільки обласного бюджету неможливо, а тому закликав усіх керівників районів та громад  включитися в роботу з наповнення місцевих бюджетів.
 



« повернутися до списку новин