Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналу

31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналуВідповідно до міжнародних зобов’язань, передбачених Регіональною угодою «Женева-2006», в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2.

Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм. Насамперед, відчують різницю у перегляді телепрограм саме телеглядачі ефірного телебачення, які сьогодні приймають телепрограми, використовуючи кімнатну, зовнішню або колективну антену.

Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення. Аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни 31 серпня 2018 року. Місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області. Ці зміни не стосуються абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен.

З 1 вересня 2018 року сигнал від загальнонаціональних каналів телевізори не зможуть спіймати на звичайну антену. Для цього треба придбати приймальне обладнання для прийому ефірного телебачення в стандарті DVB-T2 (MREG-4) – телеприймачі та перетворювачі цифрового сигналу. 

Також повідомляємо, що на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення є покрокова інструкція для споживачів про підключення цифрового обладнання та технічні особливості прийому цифрового сигналу в населених пунктах України.

Джерело інформації: https://www.nrada.gov.ua/tsyfrove-efirne-telebachennya/



« повернутися до списку новин