Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

21 серпня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у робочій нараді Асоціації об’єднаних громад Хмельницької області в обласній державній адміністрації.

21 серпня 2018 року сільський голова Олешинської сільської ради Віталій Осядлий прийняв участь у робочій нараді Асоціації об’єднаних громад Хмельницької області в обласній державній адміністрації.

На робочій нараді прийняли участь: голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, заступник голови Асоціації ОТГ області, міський голова Дунаєвецької ОТГ Веліна Заяць, голови та представники сільських, селищних, міських об’єднаних територіальних громад, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Ініціатором зібрання виступила Асоціація об’єднаних громад  області з метою отримання практичних та результативних рекомендацій щодо проблемних питань, які хвилюють керівників об’єднаних територіальних громад в процесі здійснення своєї трудової діяльності.

Першим питанням порядку денного розглянуто стан справ виконання доручення Уряду щодо передачі земель за межами населених пунктів в управління ОТГ.

В учасників наради виникло чимало питань до доповідача стосовно процесу передачі земель у комунальну власність ОТГ. Зокрема, запитувачів цікавили питання щодо встановлення орендної плати за землю, виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та для ведення особистого селянського господарства тощо.

Окремо присутні обговорили проблемні питання в діяльності ОТГ області.

Щодо земельних відносин, оподаткування, орендної плати та шляхів збільшення надходжень до місцевих бюджетів розповіла перший заступник начальника головного управління ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат.

За словами Оксани Домерат, податок на доходи фізичних осіб є основним бюджетоформуючим податком місцевих бюджетів, частка якого у загальній сумі податкових надходжень за 7 місяців 2018 року склала 60,8 відсотка.

Проте незважаючи на позитивну динаміку, важливим фактором формування місцевого бюджету є реалізація комплексу спільних заходів з легалізації трудової зайнятості подолян та спроможність влади і бізнесу вирішувати важливі для соціального розвитку регіону проблеми.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич проінформував про виконання та наповнення місцевих бюджетів.

Заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації доповіла про стан освоєння ОТГ державної субвенції на розвиток інфраструктури та реалізацію проектів.

Також учасники зібрання обговорили питання щодо акцизу на алкогольні та тютюнові вироби, використання коштів субвенції, створення Центрів ПМСД, наповнення шкіл тощо.

Окремі проблемні питання були оформленні як протокольні доручення. Опрацьовані пропозиції будуть надіслані об’єднаним територіальним громадам для подальшого керівництва в роботі.



« повернутися до списку новин