Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Сьогодні в Україні відзначається чудове і зворушливе свято - Міжнародний день захисту дітей

У цю п'ятницю, 1 червня, в Україні відзначається чудове і зворушливе свято - Міжнародний день захисту дітей. Кожне місто до цього урочистого періоду готується з любов'ю, щоб потішити найменших і беззахисних у всьому світі – дітей.

Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для дітлахів, він ще нагадує суспільству про необхідність їх захисту. І хоча у багатьох розвинених країнах про необхідність захисту дітей згадують не тільки у якісь конкретні дні, а не забувають про це протягом усього року, саме в цей день до дітей прикута найбільша увага.

У День захисту дітей, батьки традиційно ведуть своїх чад у розважальні центри, парки і інші місця відпочинку, для того, щоб потішити дітвору. В містах влаштовуються різноманітні, розважальні, ігрові та культурні заходи, присвячені дітям, і природно за їх участю. Також у День захисту дітей проводять різні благодійні заходи та концерти, а зібрані на них кошти передаються на допомогу нужденним дітям.

Для багатьох школярів це свято, співпадає ще і з початком найдовших у році літніх канікул. Школярі від’їжджають на пляжі, на береги річок та озер, і тим самим захищають себе від настирливих педагогів.

Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.



« повернутися до списку новин