Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Вчора, 15 травня, було підведення підсумків роботи в сфері цивільного захисту за 4 місяці 2018 року

15 травня 2018 року заступник голови Олешинської сільської ради Гуцалюк Ю.Л. був присутній  на збір-нараді з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за 4 місяці 2018 року.

У нараді взяли участь заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрій Корева та перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Дмитро Бондар. Також були присутні начальники обласних служб цивільного захисту, працівники управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань цивільного захисту населення міст обласного значення та районів області, посадові особи, які відповідають за планування та реалізацію цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах.

Юрій Миколайович зауважив, що основні заходи і напрями роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, обласних управлінь, організацій і підприємств у сфері цивільного захисту області спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення готовності до оперативного реагування органів влади на місцях у разі їх виникнення, ефективної взаємодії територіальних та функціональних підсистем цивільного захисту.

Дмитро Бондар довів до присутніх питання взаємодії підрозділів ГУ ДСНС в області з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо організації заходів цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки, організації роботи стосовно розробки проектів для участі в діючих конкурсах  грантової допомоги, пов’язаних з захистом населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час наради також було розглянуто питання планування евакуаційних заходів на базах, арсеналах, складах озброєння МОУ та аварії на ХАЕС, проблемні питання, пов’язані з організацією заходів з запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах та реагування на них в пожежонебезпечний період.

Крім того, на нараді було проаналізовано хід відпрацювання документів відповідно вимог наказу ДСНС України від 12.07.2017 року №335 «Про затвердження Примірного переліку документів з питань цивільного захисту»,   стан виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення, завдань з радіаційного та хімічного захисту населення, приведення захисних споруд в готовність до використання за призначенням.

До відома присутніх було доведено нові нормативні документи ДСНС України щодо зняття з обліку захисних споруд. Проаналізовано стан функціонування місцевих служб цивільного захисту та виконання завдань службами, а також стан організації роботи з накопичення та використання матеріальних резервів та виконання профільних програм у сфері цивільного захисту.

В цілому, організацію роботи органів управління єдиної системи цивільного захисту за 4 місяці 2018 року визначено такою, що відповідає вимогам.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту та встановлено терміни їх виконання.

Джерело інформації http://www.adm-km.gov.ua/?p=38574



« повернутися до списку новин