Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

Україну чекають перепади температур: синоптик розповіла, коли вдарять морози

Протягом 16-18 лютого вдень в усіх областях України буде домінувати відносно тепла погода, після чого температура повітря знову знизиться.

Про це написала синоптик Наталія Діденко.

За її словами, денна температура повітря протягом 16-18 лютого очікується в межах від 2 градусів морозу до 2 градусів тепла.

"Можна планувати на прогулянки легкі пуховики, три шари одягу замінити на один, солідну норкову шапку сміливо міняйте на легковажну в'язану шапочку з баламбоном", - говорить синоптик.

Зимові потепління сприяють поширенню вірусів, попереджає вона.

"Жителі південної частини України можуть заглянути в демісезонний гардероб - на Одещині, Миколаївщині, Запоріжжі, Херсонщині та в Криму очікується 2-6 градусів тепла", - зазначила Діденко.

Відносно тепла погода сприятиме таненню снігу і льоду, підкреслила вона.

"Обережно, на дорогах, тротуарах, під дахами будинків - бурульки і сходження снігових масивів можуть бути небезпечними", - нагадала синоптик.

Нічна температура повітря буде коливатися в межах 2-7 градусів морозу, лише в південній частині і на Закарпатті вночі очікується близько нуля, розповіла Діденко.

"На дорогах України - ожеледиця. Але це вже до березня як мінімум. 16 лютого сніг пройде на півночі, в центральних і східних областях. На заході і півдні атмосфера обмежиться тільки хмарністю. 17 лютого вночі періодично йтиме сніг скрізь. А вдень у суботу атмосферний фронт зміститься на схід, тому сніг випадатиме переважно на півночі і північному сході", - пояснила вона.

18 лютого невеликий і помірний сніг пройде в більшості областей України, пише синоптик.

"У Києві кінець тижня обіцяє бути з теплими днями. 16, 17 і 18 лютого очікується близько нуля. У нічні години в столиці 2-5 градусів морозу. 16-17 лютого в Києві - місцями невеликий сніг, проте без істотних опадів. 18 лютого ймовірність помірного снігу збільшиться", - прогнозує Діденко.

Наступний тиждень почнеться похолоданням, заявила вона.

"Температура повітря знизиться на 3-6 градусів. У північних областях вночі можливо до 10-12 градусів морозу. В Україні буде випадати місцями невеликий сніг, 22-23 лютого циклон з півночі Європи зумовить суттєве збільшення опадів і посилення вітру. Погода очікується вітряна, з коливаннями атмосферного тиску, температури повітря і вологості", - додала синоптик.

Як писав "Обозреватель", синоптик передрік Україні холодну весну.

 



« повернутися до списку новин