Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

23 лютого 2018 року в Хмельницькій обласній раді провели фахову майстерню для представників органів місцевого самоврядування Хмельниччини

23 лютого 2018 року в Хмельницькій обласній раді провели фахову майстерню для представників органів місцевого самоврядування Хмельниччини. Головную темою обговорення була секторальні реформи як невід’ємна складова процесу децентралізації у розрізі бюджетної політики.

На заході також був присутній провідний спеціаліст-фінансист Олешинської сільської ради Гича Олена Олександрівна. У ході одноденної фахової майстерні для більше трьох десятків представників обласної, районних рад та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Привітав учасників зустрічі голова обласної ради Михайло Загородний. 

Даний захід відбувся за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Учасники фахової майстерні проаналізували особливості формування та виконання місцевих бюджетів, фінансових переваг і додаткових ресурсів для об’єднаних територіальних громад. Також учасники зустрічі обговорили бюджетну політику на 2018 рік, делеговані повноваження та форми співробітництва територіальних громад, проблемні питання і загрози для місцевих бюджетів, які з’являються під час роботи. Презентація “Бюджетна децентралізація: мета, етапи, інструменти реалізації”.

На заході посадові особи місцевого самоврядування активно дискутували, запитували та ділилися досвідом. Проведення практикуму дало змогу максимально зосередитись на труднощах, з якими доводиться стикатися представникам органів місцевого самоврядування у контексті здійснення бюджетної децентралізації.



« повернутися до списку новин